Google Update Florida 2 – Algoritme Aanpassing in Google zoekmachine

google update maart 2019

Op 13 maart 2019 plaatste Google op Twitter een melding dat er ‘brede’ update is gedaan in het algoritme:

Is deze melding belangrijk?

Updates worden toch het hele jaar gedaan door Google? Ja, dat klopt. Daarom worden ze ook nooit aangekondigd of vermeldt door Google. Het opvallende is dat dat nu wel gebeurt. Dus het lijkt er op dat het een ‘grote’ update is.

Deze updates worden gedaan om zoekresultaten beter aan te laten sluiten bij zoekopdrachten.

Waarom wordt deze update Google Update Florida 2 genoemd?

‘Google Update Florida’ was een significante update in het algoritme in 2000. Deze update viel samen met een SEO conferentie in Florida (Pubcon Florida SEO conference). Dus Google Update Florida wordt versie 1 genoemd. En de update van 2019 wordt Google Update Florida 2 genoemd.

Zijn er specifieke sites getroffen?

Bij een van de voorgaande updates leek het erop dat er veel sites in de medische branche waren getroffen. Deze update werd daarom de Medic update genoemd. Er zijn tot nu toe nog geen geluiden dat er specifieke branches of sites zijn ‘getroffen’.

Update 9 april 2019

Er zijn geluiden dat deze update een ‘rollback’ zou zijn van de Medic Update. Dus voornamelijk sites die die in augustus 2018 (vooramelijk in de medische en gezondheidsbranche) zijn getroffen door de Medic Update lijken te herstellen van de update die voor heb destijds negatief uitpakte. 

Hoe zit het in Nederland en Belgie?

Er zijn nog maar weinig geluiden van site-eigenaren uit Nederland en Belgie dat er opvallende wijzigingen zouden zijn in de organische bezoekersaantallen. Maar dit kan nog volgen, de komende dagen of weken.

Wat kan ik doen?

Gelukkig, niet veel. Google en andere zoekmachines hameren er alle lange tijd op dat een site of shop geschikt moet zijn voor een bezoeker. Zoekmachines willen het beste resultaat voor de zoeker leveren. Zorg dat je site o.a. voldoet aan de kwaliteitsrichtlijnen van Google.  Dan hoef je je geen zorgen te maken.

 

 

Meer weten?

https://www.searchenginejournal.com/google-update-florida-2/