Wanneer kan je URL’s verwijderen uit “disavow files”?

Wanneer kan je URL’s verwijderen uit “disavow files”?

Disavow File wanneer verwijderen

Je hebt een disavow file aangemaakt en ingediend  bij Google Search Console (voorheen Webmaster Tools). Daarna was het onduidelijk of je URL’s die reeds waren ingediend uit de disavow file kon halen. Er werd vanuit Google geen duidelijke uitspraak overgedaan. En zeker sinds de real time Penguin update live is gegaan, werd dit een heet hangijzer.

De vraag “Wanneer kan je URL’s verwijderen uit “disavow files”?”werd op Twitter gesteld aan John Mueller van Google en… de vraag werd ook beantwoord! Het antwoord was echter niet heel verrassend.

Dit is het antwoord van John Mueller: Als de link niet meer live staat of het is inmiddels een no-follow link dan hoeft de link niet meer terug te komen in de disavow file. Als de link nog live staat, niet natuurlijk is en/of als de link page rank doorgeeft dan moet de URL in de disavow file terugkomen. Het is echter niet erg als een URL die in de disavow file stond inmidels is verwijderd of niet meer bestaat, maar nog wel terugkomt in de disavow file.

Tevens voegde hij nog toe dat de disavow file nog steeds op dezelfde wijze als voorheen gebruikt dient te worden. Er wordt sinds de laatste Penguin livegang gespeculeerd dat de gebruikswijze anders zou zijn, maar dit is dus niet het geval.