Wat kost SEO?

Wat kost SEO?

Een vraag die vaak gesteld wordt is: “wat kost het optimaliseren voor zoekmachines van een website?”.

Een eenduidig antwoord hierop is niet makkelijk te geven. Het ligt namelijk aan de huidige opzet de website. Wat is er allemaal al gedaan t.a.v. zoekmachine optimalisatie? Hoe zit de site technisch in elkaar?

Aan de hand van een snelle SEO scan kan een SEO specialist al een grove schatting voor u doen. In een dergelijke scan wordt er o.a. gekeken naar hoe uw website technisch in elkaar of de content voldoet en in hoeverre er aan linkbuilding is gedaan. De vraag “hoeveel kost SEO?” is een vrij algemene vraag, een betere vraag zou zijn “wat kost mijn SEO project”?

Uurtarief voor SEO: 68 en 178 euro per uur

MOZ is online een grote naam in de SEO wereld. Zij testen veel zaken t.a.v. SEO en bieden diverse tools aan. MOZ heeft in 2012 een internationaal onderzoek gedaan naar uurtarieven van SEO experts en SEO bureaus.

Zij gaven aan een uurtarief te hanteren tussen 76 en 200 dollar per uur. Omgerekend naar euro’s wordt er tussen de 68 en 178 euro per uur gevraagd. Maar er wordt voornamelijk op projectbasis gewerkt met een vast bedrag voor het complete project. Waarom kost de ene expert meer dan een ander? Omdat de een startend is en de ander zijn strepen al verdiend heeft of voldoende projecten in zijn portefeuille heeft.

Kosten terugverdienen

De kosten voor zoekmachine optimalisatie zijn sneller terug verdiend dan kosten voor online adverteren (bijvoorbeeld banners, Google Adwords), adverteren in krant of op radio etc. Omdat dit eenmalige diensten zijn. Je maakt er gebruikt van en als je niet meer betaald stoppen de activiteiten.

Als je site SEO geoptimaliseerd en de SEO specialist stopt met zijn/haar activiteiten zak je niet in een keer weg in de zoekmachine resultaten. Bezoekers/nieuwe klanten blijven jouw website vinden via zoekmachines.

 

Wil je weten wat de kosten voor jouw SEO project zijn? Neem dan contact met ons op voor een afspraak.