SEO (Zoekmachine optimalisatie)

SEOWebsite hoger in Google door SEO

Een website wordt nooit zomaar gevonden. Een website zonder SEO-aanpak, is als een winkel of bedrijf in the middle of nowhere of een donker steegje. Hij wordt niet gevonden en hij wordt niet bezocht.

SEO (zoekmachine optimalisatie) zorgt ervoor dat je website of webshop beter vindbaar is in zoekmachines. Hierdoor verkoop je bijvoorbeeld meer producten, ontvang je meer offerte-aanvragen of ontvang je meer nieuwsbrief-inschrijvingen.

SEO is de rode draad

Duurzame SEO strategie

Zoekmachine optimalisatie loopt als een rode draad door alle online marketing activiteiten heen. Het is een essentieel onderdeel voor websites en webshops.

SEO is meer dan een trucje uitvoeren. Een goed uitgevoerd SEO proces leidt tot een structurele verbetering van de vindbaarheid in zoekmachines als Google en Bing. Een betere vindbaarheid zorgt voor meer nieuwe klanten en leads via een website.

SEO Stappenplan

Wij werken volgens een stappenplan. Er worden 4 SEO stappen doorlopen om een site te optimaliseren. SEO wordt vaak gezien als een complex en onoverzichtelijk proces. Door dit stappenplan willen we onze werkwijze inzichtelijk en begrijpelijk houden voor onze klanten. Onderstaand staat beknopt omschreven hoe we te werk gaan:

Stap 1 – Zoekwoordonderzoek

Zonder een gedegen zoekwoordonderzoek heeft zoekmachine optimalisatie geen zin. Een zoekwoordonderzoek vormt de basis voor alle SEO werkzaamheden.

Stap 2 – Technische SEO aspecten

Naast een zoekwoordonderzoek is het van belang dat de site technisch klopt. De technische SEO elementen worden nagelopen en de verbeterpunten worden in kaart gebracht. Denk hierbij aan onderwerpen zoals indexeerbaarheid, foutmeldingen en laadtijden.

Stap 3 – Content optimalisatie

Vervolgens wordt alle content (teksten, afbeeldingen etc.) op de site gecontroleerd. Op basis van het zoekwoordonderzoek wordt alle content op de site geoptimaliseerd.

Stap 4 – Linkbuilding

Als de site inhoudelijk op op orde is wordt er gestart met linkbuilding. Linkbuilding houdt in dat er meer links van externe kwalitatieve sites naar jouw website worden gegenereerd.

Waarom zoekmachine optimalisatie?

Je hebt een mooie website laten bouwen. Hij staat al een tijdje live… maar je ontvangt nauwelijks bezoekers. Heb je al gekeken op welke pagina van Google of andere zoekmachines jouw website staat? Des te hoger jouw website toont in zoekmachine resultaten, des te meer potentiële klanten je bereikt. Ga maar na… kijk jij ooit op pagina 2 van Google zoekresultaten?

Waarom Bovenaan Internet?

Bovenaan Internet is gespecialiseerd in zoekmachine optimalisatie. Het is een vakgebied dat je er niet zo maar even bij doet. Bij Bovenaan Internet stroomt SEO door het bloed. Wij ontzorgen reeds diverse bedrijven uit Uden, Veghel, Oss, Eindhoven, Schijndel en omgeving. Heb je vragen of wil je kennismaken?

Neem contact op