Sterren in Google gaan verdwijnen

Wil je, net als je concurrent, ook sterren onder je zoekresultaat in Google? Zie bijvoorbeeld onderstaand zoekresultaat. Onder de URL staan sterren a.d.h.v. beoordelingen weergegeven:

sterren zoekresultaten google

Op maandag 16 september 2019 heeft Google aangekondigd dat ze het tonen van deze sterren/ratings in de zoekresultaten aan gaan pakken. En dat deze langzaamaan uit de zoekresultaten gaan verdwijnen. Dit geldt voor LocalBusiness en Organization. Dus de sterren die getoond worden voor een bedrijfsbeoordeling. Het gaat niet om de sterren t.b.v. productpagina’s. In eerste instantie was het een vaag verhaal. Maar na een update op 18 sept wordt het een stuk duidelijker. Want wat houdt “self serving reviews” precies in? Het gaat niet alleen reviews die je zelf verzamelt maar ook om reviews verzamelt op sites van derden (third party widgets). Dus het zou, in zoverre dat ik het begrijp, ook gaan om sites als Feedback Company enz.Wordt vervolgd!

Heb je deze structured data al op je site staan?

Dan is er geen reden voor paniek. Er volgen geen manuele acties (penalties) vanuit Google. Maar de recensies (Review) en sterren (Aggregate Rating) worden simpelweg niet meer getoond.

Meer weten hierover, zie het artikel op Google Webmaster Central Blog.