LinkedIn – Profiel aanmaken in Engels of andere taal

linkedin profiel engelstalig

LinkedIn profiel aanmaken in een andere taal

In LinkedIn kan je een extra profiel pagina aanmaken in het een tweede taal. Dat is makkelijk voor mensen die internationaal werken of met veel internationale collega’s werken. Hoe doe je dat dan?

  1. Ga naar Profiel / Profile
  2. Profiel bewerken /Edit profile
  3. Schuin rechtsonder je profielfoto zie je een blauwe button. Rechts daarvan staat een zwart pijltje dat naar beneden wijst. Beweeg daar met je muis overheen.
  4. Er verschijnt een uitklapmenu. Klik hier op “Een profiel in een andere taal maken / Create profile in another language.
  5. Volg vervolgens de stappen op het scherm.

Help! Kan geen Engels selecteren bij de talen!

Bovenstaand stappen zijn vrij eenvoudig en een kind kan de was doen. Maar veel mensen lopen tegen het probleem aan dat ze een Engelstalig profiel willen aanmaken en dat ze de Engelse taal niet kunnen selecteren in onderstaande lijst:

Hoe kan dat nou? Omdat je eerste LinkedIn profielpagina (waarschijnlijk ongemerkt) de Engelstalige versie was. En deze heb je gevuld met Nederlandse teksten. Dat zie je aan de benamingen van de velden op je profiel. De samenvatting heet in jouw profiel “summary” i.p.v. “samenvatting”.

En “Ervaring” wordt weergegeven als “Experience”. En dit profiel blijft in het Engels staan ondanks dat je je algemene LinkedIn instellingen op Nederlands hebt gezet.

Hoe kan je dit oplossen? Je huidig (Engelse) profiel omzetten naar Nederlands, en een nieuw 2e profiel aanmaken in het Nederlands. Succes!