LinkedIn tijdlijn: Sorteren op Populaire en Recente updates

UPDATE: De functie is er weer! Hier lees je waar je ‘m kan vinden.

Vrijwel alle LinkedIn gebruikers zijn vandaag overgezet op de nieuwe layout. Er is een hoop veranderd en het is soms even zoeken om bepaalde functionaliteiten te vinden. Van meerdere mensen kreeg ik een vraag over de tijdlijn van LinkedIn. Namelijk: “Hoe kan ik de updates/berichten in mijn tijdlijn sorteren op “Recente” of “Populaire” updates?

Standaard worden namelijk de populaire updates hoger getoond in je tijdlijn. Dat zijn o.a. berichten met veel interactie zoals reacties, deel-acties en likes. Net als bij Facebook wordt dit gedaan op basis van een algoritme.

Voorheen kon je dit zo op je tijdlijn filteren:

linkedin recente updates post

  1. Bovenaan in de tijdlijn zie je aan de rechterzijde 3 kleine puntjes (zie afbeelding)
  2. Als je hierop klikt, zie je: populair updates en recente updates.
  3. Selecteer “recente updates”
  4. Klaar!

Anno februari 2017…

Deze filter functie is tijdelijk uitgezet, volgens LinkedIn. Ze werken aan een verbeterde versie. Onderstaand de uitleg van LinkedIn:

We zijn voortdurend op zoek naar manieren om LinkedIn te verbeteren voor onze leden. Soms betekent dit dat we functies verwijderen die niet veel worden gebruikt en als zodanig weinig toegevoegde waarde hebben. Als onderdeel van de nieuwe desktopervaring hebben we de optie om uw feed te sorteren op Belangrijkste updates of Recente updates verwijderd.

Het chronologisch weergeven van Recente updates is niet meer beschikbaar. Uw feed heeft als standaardinstelling Belangrijkste updates en dat is inclusief updates die zijn geselecteerd op relevantie.

Dus het is even wachten op LinkedIn. Hopelijk komt deze functie snel weer terug. Want hij was behoorlijk handig! Ik houd jullie op de hoogte.