Op welke pagina plaats je @organization (schema markup / structured data)?

@organization | op welke pagina?

Schema markup is code die je toevoegt aan je website. Dit zorgt ervoor dat zoekmachines de inhoud van je website beter begrijpen. Daarnaast worden er soms (a.d.h.v. deze code) rich snippets getoond in de zoekresultaten. Het geel gemarkeerde stuk in onderstaande afbeelding geeft content aan die afkomstig is van schema markup (structured data).

rich snippet en schema markup

 

Plaats @organization op 1 pagina

Maar op welke pagina kan je de schema markup @organization nou het beste plaatsen? Op alle pagina’s of op slechts 1 pagina?

Op veel websites wordt deze markup op elke pagina geplaatst. Dit is echter niet de bedoeling. Plaats deze de schema markup @organization niet op alle pagina’s op je website. Plaats deze op 1 pagina. De meest gebruikte pagina’s hiervoor zijn de homepage of de contactpagina.

Meer info over @organization: https://schema.org/Organization

Hoe checken of je schema markup goed is geplaatst?

Zeker weten dat de sctructured data goed geplaatst is op de website? Hiervoor heeft Google een mooie & gratis tool gemaakt. Je vindt ‘m hier: https://search.google.com/structured-data/testing-tool 

Dankzij deze tool zie je exact wat goed of niet goed staat. En welke onderdelen essentieel zijn om aan te passen en welke zaken minder urgent zijn.