Google for Jobs live in Nederland?

Google for Jobs Nederland

Update 25 augustus 2020
Google heeft aangekondigd dat Google for Jobs vanaf 25 augustus 202 wordt uitgerold in Nederland. Google werkt hierin samen met o.a. Intermediair, Nationale Vacaturebank, Randstad, Tempoteam, Yacht en de Rijksoverheid. Inmiddels is Google for Jobs volledig uitgerold en overal zichtbaar. Worden jouw vacatures al gevonden? Bekijk hier 10 SEO tips voor Google for Jobs.

Maart 2020

Een paar weken geleden werd er Breaking News aangekondigd: Google for Jobs zou live zijn gegaan in Nederland. De wervingswereld schudde op zijn grondvesten. Daarna werd het akelig stil… Er was nergens meer iets te vinden over de ‘livegang’. En ook niet over de gevolgen ervan. Dus wat is nu de status? Is het live of niet?

Nee, Google for Jobs is nog niet live in Nederland

Hoe kan dat nou? Waarschijnlijk is Google aan het testen geweest met Google for Jobs in Nederland. Google test vaker live in de zoekresultaten. Maar niet alles wordt daadwerkelijk definitief livegezet. Ook hier zal iemand de resultaten per toeval hebben gesignaleerd.

Wat is de status van Google for Jobs in Nederland?

Er worden voorbereidingen getroffen, maar Google for Jobs is nu (28 maart 2020) nog niet live. Dat het er aan komt is zeker. In landen om ons heen is het al uitgerold: Frankrijk, Duitsland, Spanje, Zwitserland, Italië en het Verenigd Koninkrijk. Dus Nederland zal waarschijnlijk op korte termijn volgen.

Wat zal de impact van Google for Jobs zijn in Nederland?

Het uitrollen van Google for Jobs zal voor een opschudding in de zoekresultaten zorgen. Enkele grote vacaturesites uit omringende Europese landen (o.a. in Duitsland) hebben zich al bij de EU beklaagd over de komst van Google for Jobs. Zo zag Stepstone in Duitsland zijn organische bezoekersaantallen aanzienlijk teruglopen na livegang van Google for Jobs.

Lees op de site werf-en.nl meer over de stilte rondom Google Jobs.

Bronnen:
https://developers.google.com/search/docs/data-types/job-posting
https://t3n.de/news/23-jobboersen-legen-beschwerde-eu-1188266/

Zie ook het artikel: Beter vindbaar worden in Google for Jobs? Bekijk deze 10 tips.