Google for Jobs introduceert nieuwe structured data ‘directApply’

direct apply google for jobs

Google for Jobs is op 25 augustus 2020 live gegaan in Nederland. Sinds de livegang blijft Google werken aan de gebruiksvriendelijkheid van deze vacature-functie in de zoekresultaten. Gisteren, op 13 juli 2020, is er aangekondigd dat er nieuwe structured data wordt geïntroduceerd voor Google for Jobs.

Direct solliciteren vanaf Google for Jobs

Deze nieuwe structured data markup is genaamd “directApply”. Hiermee kan je aangeven een sollicitant op een website direct kan solliciteren op een vacature. Deze nieuwe structured data is bedoeld om Google for Jobs gebruiksvriendelijker te maken. Zodat werkzoekenden een kort en simpel sollicitatieproces doorlopen, zonder onnodige tussenstappen.

Wanneer komt je site in aanmerking voor ‘directApply’?

  • De sollicitant kan het sollicitatieproces op de site afronden
  • Wanneer een sollicitant via Google op een vacaturepagina belandt hoeft hij/zij maar 1 x op ‘Solliciteren’ te klikken en informatie te verstrekken om het sollicitatieproces af te ronden.

En wanneer niet?

  • Wanneer de gebruiker meer dan eens op ‘solliciteren’ moet klikken, een sollicitatieformulier moet invullen, zich moet aanmelden of meer dan één keer moet inloggen, betekent dit dat je geen directe sollicitatie-ervaring biedt.

Onderstaande afbeelding geeft aan hoe het proces op je site eruit moet zien om te voldoen aan “directApply”:

Voorbeeld van directApply?

Kan je al een voorbeeld van vinden in de zoekresultaten? Nee, Google is hier nog mee bezig. Maar je kan het wel alvast doorvoeren in je structured data.

Wie voldoet hieraan?

Veel vacaturesites zullen de flow op hun website moeten aanpassen om hieraan te voldoen. Wat de meeste online sollicitatieprocedures bestaan uit meerdere stappen en kliks.

Meer info

Meer informatie vind je op: https://developers.google.com/search/blog/2021/07/job-posting-updates en hier https://developers.google.com/search/docs/data-types/job-posting#direct-apply