Lokaal beter gevonden worden? Volg deze 32 SEO stappen.

Lokale SEO stappen plan

Meer lokale klanten? Volg deze 32 SEO stappen

In onderstaande overzichtelijke infographic staat weergegeven hoe jij ervoor kan zorgen dat je beter gevonden wordt door klanten of bedrijven uit de buurt. Volg deze stappen en je bent weer een stukje dichterbij…meer relevante bezoekers op jouw website!

Waarom lokale SEO?

Omdat steeds meer consumenten en bedrijven op zoek zijn naar bedrijven bij hen in de buurt. Als je zoekt op “schoenmaker” en je woont in Eindhoven, dan wil je in de zoekresultaten geen sites van schoenmakers uit Uden zien. Dat gebeurt ook vrijwel niet. Want Google (grootste zoekmachine in Nederland) kan op basis van o.a. je IP adres je locatie achterhalen. Hierdoor toont de zoekmachine bovenaan in de zoekresultaten alleen schoenmakers uit Eindhoven. Zocht je een schoenmaker in Uden dan had je waarschijnlijk “schoenmaker uden” als zoekopdracht ingegeven. Het doel van Google is om jou als bezoeker zo goed mogelijk te helpen, zodat je niet overstapt op een concurrerende zoekmachine.

Als bedrijf (dat lokaal opereert) wil je ook hoog scoren in de lokale resultaten. Want er zijn meerdere schoenmakers in Eindhoven. En degene die het hoogste scoort krijgt krijgt het meeste website verkeer. Dus… aan de slag met lokale SEO!

32 stappen om lokaal beter gevonden te worden

 

Bron: 99medialab.com